De Kameleon
De Kameleon
De Kameleon
De Kameleon
De Kameleon
Waar
Amsterdam Amsterdam Zuidoost
Omschrijving
222 vrije sector huurwoningen 439 parkeerplaatsen ca 9.000 m2 winkeloppervlakte
Projectontwikkeling

De Key Projectontwikkeling

Oplevering
opgeleverd najaar 2012
Architect
NL architects

De herstructurering van de Bijlmer die begon in 1992 nadert haar voltooiing. Voorlopig hoogtepunt is de Kameleon dat het oude winkelcentrum Kraaiennest vervangt. Woonstichting De Key heeft met De Kameleon, een multifunctioneel gebouw met winkels, parkeergarage en vrije sector huurwoningen, de K-buurt een nieuw centrum gegeven.

Een levendig centrum voor de K-buurt

Met de ontwikkeling van De Kameleon draagt De Key bij aan de leefbaarheid en vernieuwing van de K-buurt. Er is in De Kameleon ruimte voor 35 winkels variërend van de grote winkelketens tot lokale ondernemers. De winkels van de Kameleon zijn grotendeels naar buiten gericht wat voor levendigheid in de buurt zorgt. Boven het winkelcentrum is een parkeergarage en zijn 222 ruime vrije sector huurwoningen voor middeninkomens gerealiseerd. Op het dak van de parkeergarage is een gemeenschappelijke daktuin voor de bewoners.

‘Met De Kameleon zijn niet alleen prachtige betaalbare huurwoningen toegevoegd aan de K-buurt maar ook een grote verscheidenheid aan winkels. Samen met bewoners, ondernemers en vele organisaties zijn we erin geslaagd de K-buurt een positieve impuls te geven. Het is een mooi stukje stad geworden waar het goed wonen is!’ (Helen van Duin, directeur Ontwikkeling & Onderhoud De Key)

AT5 programma Aanbouw

Het AT5 programma ‘Aanbouw’ heeft een aflevering gemaakt over de Kameleon en wat dit gebouw, met winkels en huurwoningen voor de middeninkomens, betekent voor de K-buurt.  Bewoners, omwonenden, ondernemers, winkelend publiek, de gemeente, de architecten en de directeur Wonen van De Key; Lidy van der Schaft vertellen over de Kameleon en de beelden spreken voor zich.
Bekijk de aflevering 

Wonen in De Kameleon

Meer informatie over wonen in De Kameleon  vanaf  700,- Euro p/m:

Winkelruimte in De Kameleon

Voor informatie over de verhuur van winkelruimten kunt u bellen met
WPM groep, Tel: 073-649 15 60

Meer informatie:
K-buurtkrant ter gelegenheid van de oplevering van De Kameleon
  (PDF)
De Kameleon gewaardeerd door professionals en bewoners

Delen via: