Gare du Nord,

De Key bouwt studentencomplex Gare du Nord in het bruisende hart van Amsterdam Noord. De 177 studenten van Gare du Nord wonen straks op een toplocatie naast het startpunt van de Noord-Zuidlijn om de hoek van winkelcentrum BovenIJ en dichtbij recreatiegebied Waterland.

De 177 woningen in Gare du Nord zijn bestemd voor studenten én jongeren met maatschappelijke ondersteuning. In maart 2022 ontvangen de eerste bewoners hun sleutel. Om het contact tussen bewoners te stimuleren zet De Key studentbeheerders in en is er een gezellige ontmoetingsruimte.

Het gebouw

Het gebouw heeft een centrale fietsenstalling, een gemeenschappelijke (wasmachine) ruimte en een gemeenschappelijk dakterras op de bovenste etage. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op stadsverwarming. In Gare du Nord komen naast de 177 studentenwoningen ook 185 vrije sector huurwoningen en een hotel.

Dynamisch Noord

De studentenwoningen in Noorderkwartier dragen bij aan het realiseren van de ambitie van Lieven de Key: samen met haar partners Amsterdam toegankelijk maken en houden voor de jonge woonstarter met een kleine beurs.

Interesse?

In de stadsregio Amsterdam werkt De Key samen met Studentenwoningweb om woonruimte aan te bieden. Naar verwachting worden de woningen rond maart 2022 opgeleverd. Voor die tijd verschijnen ze op Studentenwoningweb.