Deze woningen zijn onderdeel van project Gare du Nord. Van de 177 woningen hebben 132 een omvang van gemiddeld 24m2, de overige 43 woningen zijn rond de 30m2. Het gebouw heeft een centrale fietsenstalling, een gemeenschappelijke (wasmachine) ruimte en een gemeenschappelijk dakterras op de bovenste etage. De woningen zijn gasloos en worden aangesloten op stadsverwarming.

Waar ligt Gare du Nord?

De bewoners van Gare du Nord zijn slechts 100 meter (!) verwijderd van het nieuwe Metrostation Noord. De studenten zijn met de metro straks binnen vijf minuten op Amsterdam Centraal Station. 200 meter verderop realiseert De Key studentenwoningen in het Noorderkwartier.

Bouw gestart

AM en Blauwhoed zijn in mei 2019 begonnen met de bouw van Gare du Nord. De oplevering staat gepland voor medio 2021.

Dynamisch Noord

De studentenwoningen in Noorderkwartier dragen bij aan het realiseren van de ambitie van De Key: samen met haar partners Amsterdam toegankelijk maken en houden voor de jonge woonstarter met een kleine beurs.

Interesse?

De woningen in Gare du Nord zijn bedoeld voor internationale studenten. De Key beheert ruim 7000 studentenwoningen in Amsterdam en Diemen. Ongeveer 30% hiervan wordt door internationale studenten voor 3 tot 12 maanden gehuurd.

-->