Plannen voor verduurzamen en opknappen

Het doel is het hele complex te verduurzamen en op te knappen. Binnen in het complex wil De Key de brandveiligheid van de trappenhuizen verbeteren, de trappenhuizen schilderen en LED-verlichting installeren. Portiekdeuren krijgen veiligere sloten. In de woning wil De Key mechanische ventilatie installeren, zodat de kans op schimmel veel kleiner wordt.


Verder is het plan om het complex op meerdere plekken beter te isoleren. Het gaat om de achtergevel, de vloer van de begane grond, de platte daken en de vloer van de zolderberging. Daarbij krijgt de achtergevel nieuwe kozijnen en worden nieuwe balkonhekken en -kasten geplaatst. De houten delen en de isolatie aan de achtergevel worden geschilderd. Tot slot wil De Key op het dak zonnepanelen plaatsen, die elektriciteit opleveren voor de woningen en het trappenhuis.

Planning

De bewoners zijn positief over het onderhoudsplan. Minimaal 70% van de bewoners stemden in. Dat betekent dat we de woningen gaan verbeteren. De Key streeft ernaar om in het voorjaar van 2020 te beginnen met de werkzaamheden die ongeveer een half jaar gaan duren.

Vragen?

Voor vragen over onze plannen kunt u contact opnemen met Erik Stolp, de gebiedsbeheerder van De Key, via: erik.stolp@dekey.nl.