Visie Amsterdam

Woonstichting De Key draagt bij aan de dynamiek van de stad door binnen en net buiten de Amsterdamse ring A10 mensen de kans te bieden om hun eerste stappen te zetten op de woningmarkt.

Specialist in woonstarters

Jonge mensen met een beperkt inkomen vinden in Amsterdam vrijwel geen plek om te wonen. Daarom geeft De Key deze groep de kans om hun eerste stappen te zetten op de woningmarkt. Deze woonstarters zijn bijvoorbeeld werkende jongeren, studenten, net afgestudeerden, maar ook jonge stellen, statushouders, jongeren met begeleiding en tienermoeders.

Impuls aan doorstroming

Woonstarters krijgen een huurcontract voor maximaal 5 jaar. Zij maken gebruik van alles wat de stad te bieden heeft én brengen nieuwe energie en impulsen. Intussen bouwt de woonstarter woonduur op en werkt aan een volgende stap. Voor sommigen is dat een andere sociale huurwoning in de stad of elders, voor anderen een woonruimte die ze zelf financieren. Zo krijgen steeds weer nieuwe woonstarters de kans om in Amsterdam te wonen.

Betaalbaarheid waarborgen

De prijzen van woningen binnen de ring A10 en net daarbuiten schieten omhoog. De Key zorgt voor tegenwicht met betaalbare sociale huurwoningen in dit gebied. Met het huidige bezit en met vernieuwende woonconcepten krijgen woonstarters de ruimte in het meest populaire deel van Amsterdam. Zo dragen we bij aan een ongedeelde stad.

Plaats voor iedereen

In woningen van De Key wonen ook oudere huurders. Deze trouwe huurders kunnen blijven rekenen op goede dienstverlening en onderhoud van de woning. De Key zorgt samen met de andere Amsterdamse corporaties voor woonruimte voor alle doelgroepen die in aanmerking komen voor een sociale huurwoning.

Voor de stad

De Key levert van oudsher een bijdrage aan maatschappelijke vraagstukken. We stellen onszelf steeds weer de vraag wat Amsterdam nodig heeft en welke rol we daarbij kunnen spelen. In onze huidige koers gaan we daarom voor het huisvesten van woonstarters. Met nieuwe ideeën en energie dragen zij bij aan de motor die Amsterdam draaiende houdt. Door als corporatie aansluiting te krijgen bij deze groep blijven we actueel en op de toekomst gericht.

Lees de koers van De Key 'Ruimte voor beweging'