Een kans voor woonstarters

De Key verbouwt het leegstaande pand aan de Pluvierstraat 11 en een gedeelte van Meeuwenlaan 299 naar vijf jongerenwoningen van ongeveer 20m2. De woningen zijn bedoeld voor werkende of net afgestudeerde woonstarters van 18 tot en met 27 jaar. Zij tekenen een jongerencontract, waarmee zij vijf jaar op deze plek mogen wonen. Zo wil De Key hen vooruit helpen met het opbouwen van hun toekomst in Amsterdam. Na deze vijf jaar krijgen weer nieuwe jongeren de kans hetzelfde te doen.

Vogelbuurt

Dit hoekpand is een onderdeel van het tuindorp Vogelbuurt, het tuindorp dat in de jaren '20 van de vorige eeuw werd gebouwd voor de arbeiders van de Amsterdamse Droogdok Maatschappij. Net als de andere tuindorpen is de Vogelbuurt in Amsterdam-Noord een Rijksbeschermd stadsgezicht, een intieme wijk met kleine woonblokken en pleintjes dichtbij groen en voorzieningen.

Duurzaam wonen

De vijf sociale huurwoningen voorzien we van isolatie en duurzame installaties, zoals een warmtepomp en een warmte terugwininstallatie voor de ventilatie. Zo doen we ervaring op of duurzaamheidsmaatregelen bijdragen aan lagere woonlasten voor huurders.

Meer informatie

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond. Lees de verhalen van Jacco en Louise die hier nu wonen.