Een goede start in Amsterdam

Op 1 juli 2016 opende Startblok Riekerhaven haar deuren voor 565 jongeren uit Nederland en statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning voor vijf jaar). Samen wonen zijn in een community en ondersteunen zij elkaar bij het maken van een goede start in Amsterdam en het opbouwen van hun toekomst. Dit doen zij in maximaal vijf jaar tijd aan de hand van het Startblok-manifest.

Dit woonproject draagt bij aan het doel van De Key om woonstarters op weg te helpen met hun eerste stappen op de woningmarkt in Amsterdam.

Een door de VN erkend woonconcept

Nog niet eerder waren op zo’n grote schaal lokale jongeren en statushouders met een vluchtelingachtergrond samen gehuisvest in één community waarbij zelf beheren en zelforganisatie voorop staan. Startblok Riekerhaven is daardoor inmiddels een nationaal en internationaal voorbeeldproject geworden. De Gemeente Amsterdam besloot na Startblok Riekerhaven nog negen vergelijkbare projecten te realiseren met verschillende corporaties. En UN Habitat en World Habitat erkenden Startblok Riekerhaven in 2019 als voorbeeldproject.

Interesse?

Kijk voor meer informatie over Startblok Riekerhaven en hoe je je aanmeld voor een woning op onze projectwebsite.

Ga naar Startblokriekerhaven.nl