Een goede start in Amsterdam

Sinds april 2019 wonen 540 jongeren uit Nederland en statushouders (vluchtelingen met een verblijfsvergunning voor vijf jaar) van 18 tot en met 27 jaar samen in Startblok Elzenhagen. In deze community ondersteunen zij elkaar bij het maken van een goede start in Amsterdam en het opbouwen van hun toekomst. Dit doen zij in maximaal vijf jaar tijd aan de hand van het Startblok-manifest.

Startblok Elzenhagen is gerealiseerd door wooncorporaties De Key en Eigen Haard. Dit woonproject draagt bij aan het doel van De Key om woonstarters op weg te helpen met hun eerste stappen op de woningmarkt in Amsterdam.

Een bijzonder woonconcept

Startblok Elzenhagen is gemaakt naar het voorbeeld van Startblok Riekerhaven, het eerste woonproject waar jongeren en statushouders samenwonen in een community waar zelfbeheer en zelforganisatie centraal staan. In de gemeenschappelijke ruimte kunnen bewoners en buurtbewoners samenkomen en allerlei activiteiten organiseren. Verder is Startblok Elzenhagen heel duurzaam: de woningen zijn goed geïsoleerd, worden verwarmd met behulp van warmtepompen en voorzien van elektriciteit door zonnepanelen.

Interesse?

Kijk voor meer informatie over Startblok Elzenhagen en hoe je je aanmeld voor een woning op onze projectwebsite.

Ga naar Startblokelzenhagen.nl