Heeft de nieuwe huurprijs invloed op mijn huurtoeslag?

Ja dat kan. Wij geven je nieuwe huurprijs door aan de Belastingdienst. Ga voor meer informatie over huurtoeslag en het maken van een proefberekening naar de website van de Belastingdienst.

Ik ben het niet eens met mijn huurverhoging. Hoe maak ik bezwaar?


Huur je een vrijesectorwoning, parkeerplek of andere ruimte bij De Key?
Neem dan contact op met De Key. Komen we er samen niet uit? Dan kun je bezwaar maken tegen de voorgestelde huurverhoging via de kantonrechter. Hoe dit werkt, lees je op de website van het Juridisch Loket.


Huur je een sociale huurwoning?
Sociale huurwoningen krijgen in 2021 geen jaarlijkse huurverhoging. Daarom is het dit jaar niet mogelijk om bezwaar te maken als je een sociale huurwoning huurt.

Door corona heb ik moeite met het betalen van de huur. Wat moet ik doen?

Neem in dit geval snel contact op met De Key. Samen kijken we dan of een passende oplossing of afspraak mogelijk is.

Mijn woning wordt gesloopt/gerenoveerd. Krijg ik een huurverhoging?

Pas nadat de peildatum is afgegeven door de gemeente krijg je geen huurverhoging meer. Als je een sociale huurwoning huurt, dan krijg je in 2021 sowieso geen jaarlijkse huurverhoging. Kijk hier voor meer informatie.

Hoe bereken ik mijn maximale huur?

De maximale huurprijs van een sociale huurwoning is afhankelijk van de kwaliteit en de oppervlakte van de woonruimte en wordt berekend via het puntensysteem van de wettelijke woningwaardering. Ga voor het berekenen van het aantal woningwaarderingspunten en de daarbij behorende maximale huurprijs per 1 juli 2021 naar de website van de Huurcommissie.